Paket

I morse vaknade jag av posten, och det var ingen dålig post! Amelia, HM vår och en avi på ett paket som var för stort för brevlådan. Jag sög lite på paketkaramellen och trängde ihop mig med alla djur ( Matsa, Femman och Pumpen som var på besök, eller spa som hans husse sa ) och bläddrade igenom HMkatalogen. Det verkar som att det ska va nån sorts straffig aprikos-färg som ska gälla i vår.....iiiaiiks..
Sen drog jag på Pumpen kopplet och begav mig på kombinerad morgonbajs/hämta paket-promenad.
Det var ett ganska tungt paket och ett tag funderade jag på om det kanske var en bomb eller nåt från någon som hade hat. Vad skulle jag annars få hipp som happ i paket? Jag har ju inte varit snäll på sistone, både brutit mot foto-lagen och beklagat mig över att inte ha fått tillräckligt med paket. Väl inne tog jag ett glas nybryggt kaffe, det som jag så förutseende satt på innan jag gav mig iväg, och kände lite på paketet. Det var ingen avsändare och adresslappen var datorskriven, antagligen ett sätt för bombmakaren att slippa handstilsbevis ( hur nu det skulle kunna märkas när hela huset bombats sönder ) Äh, det är väl lika bra att ta tjuren vid hornen tänkte jag och tog försiktigt upp paketet...HURRA!!! Jag vann!!!!
I pappret låg två flaskor Yes diskmedel som jag vunnit i en bildtävling jag skickade in foton till, dock på MITT eget barn Mats, två flaskor mjukt och fint handvänligt diskmedel med orkidé-doft:)
HAHA, gudars vad roligt! Jag vinner ju aldrig nåt. Nu ska det diskas..

By the way är det lite synd för jag har hals och igår hade jag feber. Jag har proppat i mig naturläkemedel så jag ska vara frisk till imorgon då det är kalas hos F och C.

Radio: Jag gillar egentligen inte radio, men det här var ganska kul:)

http://www.rixfm.se/webbradio/frameset.php?type=audio&id=3529&

118100

Usch, jag kommer, trots att det tar emot, att skriva upp svaret jag fick från 118100 när jag smsade iväg frågan: Får man ge bort ett foto på sitt brorsbarn?

Svar: Du får endast ge bort foton av din brors barn till släkten om din bror som tagit kortet medger att du får göra detta. Annars så får man faktiskt inte göra det, dock så tror vi inte att han skulle bli speciellt arg.

Min farhåga besvarades direkt; Timo jobbar på 118100.....

Ses på nyår!

Hej då julen

Idag kom jag fram till att jag inte alls gillar julen. Kanske beror det på att jag endast sovit fyra timmar inatt och vid det tappra försöket till gubbvil fick tji av bråkande kattapor. Men jag tror iaf att julen är förbi på nåt sätt. När man är så gammal som jag har man inga pengar att köpa paket för då man måste lägga dem på mer livsviktiga saker som mat, lägenhet och snus. Jag som älskar att köpa paket och se på när folk blir glada. I min värld tyckte jag ändå att jag lyckats skrapa ihop bra paket för en ringa slant genom att ta ett underbart foto på min brorson och förstora upp det till diverse människor som gillar honom. Av mamman och pappan fick jag en glad min och ett stort tack för det fina kortet men också en arg blick och en förklaring att det faktikskt var deras jobb att ge bort foton på sin son. ( som om vi skulle ha gett bort samma kort) Jag vet inte, det kanske är fel men vad fan skulle jag göra? Vad tycker ni? Får man bara ge bort foton på människor man själv "äger" eller är det fritt fram?
Min pappa, alias farfar, fick samma bild och säger inte ens tack typ. Jag märkte inte ens att han öppnade paketet. Det var brorsans tjej som fick fråga om han öppnat mitt paket. Jag hade väl kanske för höga förväntningar på det enligt mig tokfina fotot på en tokfin unge..
Nästa grej är ju den att jag, trots att jag är 30, ÄLSKAR paket. Men nu när man är trettio får man knappt några. Jag är inte ute efter stora summor eller sånt, bara det där att få paket. Det kan vara ett suddgummi eller vad fan som helst men jag tycker att det är skit ( faktiskt ) att titta på när de under 25 får 20 paket efter att jag har öppnat mina 3. Innan jul är det alltid snack om att nu är vi alla så gamla att vi inte köper paket. Vi satsar på barnbarnen ist. Men jag då, jag har fan inget barn. Och han då, barnbarnet, som knappt fattar att han får paket då han endast är 1,5 år, har högar av paket som ligger och dräller och som ändå ska kastas i en box i det lilla lekrummet. Missuppfatta mig inte nu, jag älskar att köpa saker till den där söta saken och jag fattar att de andra gör det med men vad är det som säger att bara för att man är 30 så är man inte i behov av överaskningar? Nä det är man tydligen inte för då ska det lekas paketlek istället. Alla ska köpa ett paket för 100 kr som ska panikas runt i tärningsspel under vuxnas skrik och sura miner över att inte få nåt. Alla har köpt nån plojgrej som ingen av de andra egentligen behöver eller vill ha och sen sitter man där i slutet och nån stackare får gå hem utan medans en annan sitter på 3-4 saker han kommer lägga längst in i garderoben eller möjligtvis ge bort i present till nån annan. I paketleken i våran släkt är det dessutom så att alla är par utom jag. Killarna sitter och kämpar för en hudkräm med tjejdoft bara för att deras tjej ska kunna få den och tjejerna skulle aldrig komma på tanken att ta den där fina grejjen som sambon sitter och håller i. Orättvisa skitlek.
I såna här situationer, när släkten samlas, känner jag också hur mitt människobehov dalar ner i botten totalt. Jag finner ofta mig själv sittandes med småbarnen eller djuren ( tack och lov för djuren ) för att få en stunds ro från skriken och nubbarna. Folk stressar ihop mat medans andra sitter och väntar. Det kommer små påhopp hela tiden och alla vet vem som inte tycker om vem men ingen nämner det högt. Blickarna som folk ger varandra, de där himlande ögonen, ser bara jag som iakttar allt från fisk-nivån där jag masserar hunden. Och idag känns det som att allt jag gör blir fel med den där ungen. Sorry men det gör det. Fan. Åt helvete med julen.


Gubbilsk!

Hur fan parkerar folk egentligen? Det är jag, portvakten och elaka tanten som hyr parkering nedanför mitt hus. Portvakten står nästan aldrig där då han har ännu en parkeringsplats lite längre bort med sån motorvärmare. Elaka tanten har mest sin bil i ett garage. Mest är det Fittan som står och glänser för sig själv på den stora grusparkeringen. Nu har hon dock fått sällskap av nån idiot som inte kan parkera. Igår när jag kom hem från jobbet stod nån svart, typ saab, helt knas mitt i parkeringen så jag knappt kunde styra in på min parkeringsplats. Det finns ungefär två billängder rakt fram som denne typ-saab-ägare skulle kunna köra fram till men icke då. Han ska ställa sig så nära min fina han bara kan. Tog lite bilder som jag nog ska skicka till carpark framöver om det inte ändrar sig inom en snar framtid. Titt så dant!!!!


Joddelahidi

Idag ringde min nästan 100åriga farmor och hade jordens panik. Hon hade inte tagit ut pengarna till allas kuvert i jul. Här snackar vi ovikta hundralappar väl inslagna i kartong och julpapper. Först skulle jag vara tvungen att gå till banken och hämta en fullmakt innan jag skulle stressa till henne för en påskrift och sen tillbaks till banken. Lite fundersam över att det inte hade gjorts ännu, med tanke på att hon ska bege sig till hufvudstaden i eftermiddag, ringde jag min farbror för att försäkra mig om att det inte bara var minnet som spelade farmor ett spratt. Tur var väl det då min farbror berättade att alla pengar låg safe i varsitt kuvert i hennes handväska. Puh, tänkte jag, som egentligen inte alls hade lust att stressa till banken innan jobbet  och ringde farmor för att lugna henne. Nu börjar dock det riktiga helvetet. Farmor är inte alls lika säker som farbror L på att hon har pengarna och springer i skytteltrafik fram och tillbaks till handväskan i sovrummet med ett snabbt "vänta så ska jag titta". Jag lovar, under de första sex minuterna av vårt samtal sprang hon minst fyra gånger. Kuverten fanns inte där så antagligen har hon gömt dem nånstans under det halva dygn hon haft dem hemma. Jag försökte så gott jag kunde försäkra henne om att de fanns där någonstans men jag tror inte att det gick in. Stackars farmor, nu får hon vara "ivrig" tills L dyker upp efter jobbet och hjälper henne att leta.
Nu måste denna här duscha innan jobbet.

Gud i London!

Igår blev det så lycket och fint så. PM och jag blev sams och jag lyckades till slut med klappinköpen. Trött och hungerarg steg jag och PM in hos Kaninen och där var det uppdukat med finfint grötbord. Gud i London vad smarrigt det var. Jag åt och åt och åt och blev glad igen fast då infann sig koman så jag fick lägga mig på divanen och ropa ut "hämta snusen"-order och "hämta filten"-order. Tur att man har så förstående  vänner. Sen fick PM ta på sig flät-tomtemössan och dela ut klappar. Fick såna fina saker, strumpor och korsord av Kaninen och Newlyweds-boxar av Satan:) Väl hemma var jag toktrött och glodde mest på gamla Bevvan. Tog dock tag i dammsugandet och diskandet vid 22 men sen vare sängen igen.

Idag vaknade jag av att PM ringde och undrade om våran träning uteblivit eftersom jag inte hört av mig på hela dagen. Jag frågade halvvaket vad klockan var och fick svaret: Halv fyra......GUD I LONDON! Tur att jag jobbar eftermiddag imorgon. PM och jag for iaf iväg och fick jobbet gjort inför julen och sen firade vi den uteblivna träningen med kebab och Låt den rätte komma in. Nu vet jag inte vad jag ska göra...

Julkuk

Nu ligger jag här i sänghalmen och är lite osams med PM. Vi har en del att uträtta idag men ändå måste han bada efter träningen. Jag blir dyngstressad medans han är en glatt ovetandes kille. Försöker med små tjejpikar att undra hur vi ska hinna men han är som sagt kille så han förstår inte. Och jag är som sagt en jävligt typisk tjej. Usch för mej, usch för jul, usch för stress.

Igår blev jag panikinringd till brorsan då han inte hade nån barnvakt till änglasonen. For iväg efter en hela dags slit på jobbet och stressade i mej den andra tallriken tomatsoppa för dagen i sällskap med en fnittrig 1,5 åring och en kvällsrutin-uppmanande bror. Grabben och jag hade mys med tittut och böcker i en timme ungefär innan det var dags för sov. Bytte till pjamas och försökte borsta tänderna på skitungen, det sistnämnda misslyckades totalt, och hämtade snutten och nappen innan jag lade ner honom i sängen. Efter halva trollmor ställer han sig i sängen och tittar med tokvakna ögon. Jag kastar ikull ungen och sjunger på min väg ut genom dörren tills gallskriket börjar. Får ta upp honom ur sängen och det slutar med att jag sjunger om katten med E i famnen tills jag nästan somnar och han sitter nöjd och pekar på stora stjärnan. Det skulle ha  varit just snyggt om bror kom hem till en sovande faster och en lekande son. Efter en timme slocknade han dock och jag måste erkänna att det var helmysigt att ligga i soffan och gosa med min finaste brorson i en hel timme.  På vägen hem var jag dock trött som en häst och när jag kom hem kom också Herr MIgrän som ett brev på posten. Låg och försökte hålla in kräkset med dödens huvudvärk, med avbrott för att spruta vatten på Femman, tills jag somnade. 

Nu, snart, till stressen igen. Jag tror jag ska somna om...


 

Kuken ner för buffliga människor

Usch, i lördags natt somnade jag inte alls. Min kropp slocknade inte förrän söndag morgon klockan sju. Jag har ingen aning om varför, jag bara kunde inte sova. Hade varit på en underbart trevlig julgodis-kväll hos de nyinflyttade och var trött när jag kom hem men icke då. Pallrade mig upp vid ett på söndagen för att fara till Familjen F och ha lite julfika med vännerna. Kände mig seg och febrig hela dagen och tänkte att nu på söndagskvällen borde jag väl kunna sova, men icke sa Nicke. Fick ta en återhämtningsdag igår. Sorry du buffliga lärar-as som var tvungen att elakt kommentera min frånvaro till mina klasskamrater som då ivrigt stod upp för mig och förklarade ett och annat som du inte hade nån aning om och därav blev tyst. Hoppas det tog. Kuken ner för dej.

Tack F för underbart i lördags!
Tack suveräna C som fixade Vtangenten!
Tack finaste L som bakat och även lagat tokgod soppa till oss!
Tack bästa PM som härjar med mej om träning!
Tack S för trevligt sällskap i fredags!

BRA Helg!!!

NU spyr katterna, got to gööööö

Headwörk

Vaknade med värsta headwörken idag. Måste ta mig i kragen och söka menshjälp. Nån som har några tips? Jag har hört nåt om nåt piller vid namn Ceraset ( ingen aning om hur det stavas)

Ska nu när Californication-avsnitten är slut fortsätta på gamla hedeliga Bevvan, alltså GAMLA Bevvan.

Lucian då.
Kuken vad nervös jag var! Det var länge sen, om det ens har hänt, jag var så frunktansvärt nervös som då. Precis innan vi skulle gå in trodde jag seriöst att jag skulle bajsa på mej OCH kräkas. Magen slog runt som på den tiden man var åksjuk på vägen till mormor ( dvs om pappa körde) . I "Råttornas julsång" var jag Tomtefar med en liten teatershow till, jag åt gröt och råttorna dansade omkring mej tills jag blev arg och skulle teckna 2 meningar som löd (på teckenspråk): "Hämtar katten om ni inte slutar nu, då katten kom ni blir boom". Grejjen var att jag inte ens tror att jag fick med tecknet för katt.... Fast äsch, S sa att hennes gäst tyckte tomten var tokrolig iaf:)
Direkt efter det var det solosång av mej som försökte bana min väg till pianot på andra sidan lokalen genom ett gäng döva som inte fattade. Jag kom, efter vad som tycktes va en evighet och efter att ha knuffat bort den döve vaktmästaren, fram och genomförde mitt nummer med rektorn av skolan precis under min haka i den trånga lokalen.
Sen skulle jag snabbt och smidigt ta mej tillbaks till tåget för att tillsammans med Tomtemor teckna "Rätt natt här nu" ( midnatt råder ) och ärligt talat så sket jag då i hur det gick bara jag fick det överstökat. Jag kunde första versen iaf sen fick Tomtemor ta över. Och framförallt bajsade jag inte på mej eller lade en spya i nåns ansikte:)

Direkt efter skolan, och efter ett modul 3 prov, åkte jag till mitt nya hem Norrköpings Flyplats för att hämta upp PM och Betty. ( har varit där 100 gånger denna höst ) Kom precis lagom för att se gamla Bonde söker fru-paret som gifte sig för några år sen. Starstruck av rang. När jag skulle berätta om det för Betty och PM hade de dock ingen aning om vilka det var. FAN, där hade de suttit på en lååååång flygresa från Kanariet och inte lagt märke till att värsta kändisarna var i samma plan. Typiskt fyllo-beteende. Fast PM var faktiskt inte full :O

Sen kom Musik och vi kollade idol och spelade guitarhero samt tvättade.
Nu ska jag lägga mej och dö med huvudet lite.
Titt
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article465112.ab

Prov

Idag missade jag första modul 3 testet. Kuken. Nu när klockan är nio är det verkligen hög tid att börja plugga på länder, samhällstecken och bildmässiga tecken men det funkar ju inte. Nu råkade det ju vara så att jag nyss var tvungen att se min hatmänniska Anna Skipper`s Du är vad du äter och för att inte tala om att Röd drake går på sexan prick nu...Hur ska det gå? Jag har tagit jullov alldeles för tidigt. Men va fan, huvudet är ju överfullt av Luciasånger och julspel, jag kan inte få in alla Thomas-ord nu. Imorrn ska jag sjunga, typ solo, i skolans luciatåg. Ett tåg fullt av halvvuxna människor som inte vågar sjunga. Det är jag och en tjej till som vågar, tre som smygsjunger fast lägger av i de höga tonerna, en som sjunger så falskt att jag misstänker att hon är från en annan planet och en pianospelande uråldrig lärare som vägrar sänka tonarterna på dessa kyrkorgelhöga luciasånger. Inte nog med det. Jag ska även försöka hålla upp all sång iklädd ett tokvarmt tomteskägg som inte släpper in nåt syre. Wish me luck folks!

Julklappsutmaning

Nu är jag lite sur faktiskt. Igår skrev jag nämligen ner min julklappslista och den blev så fin, så fin och sen när jag skulle publicera försvann det bara. Jävla skitblogg. Jag tror att jag ska byta. Nu har jag gjortet.

Tre Hårda klappar

1. Boxar! Jag älskar boxar!

2. Hyllor till alla mina böcker.

3. En dvd, då min har gått sönder prick nu när jag precis har köpt dr Snuggles-boxen och Kalla Fittor-boxen.


Tre Mjuka klappar

1. Knästrumpor i alla vackra färger och mönster då jag blivit för fet för mina jeans och vill kunna piffa upp tajtsen lite.

2. Pocketböcker! Bästa! Dock har jag ju nästan alla.

3. En stor mossgrön, mjuk, härlig ryamatta. Typ en sån jag hade en gång i tiden innan jag hade kräftkalas på den...


Tre Viktiga klappar

1. En windowslagning av min stationära dator så jag få tag i all min musik och kan spela sims och en lagning av min bärbara dator som hipp som happ faller sönder mer och mer. Detta skulle göra mig till en mycket gladare människa och därav göra världen en bättre plats att leva på. Ingen vill väl ha en sur Tej?

2. Rostlagning av Fittan så att hon kan använda sina splitternya vinterskor ett par år till. (för hennes skull såklart)

3. Att människor som är sjuka får mod att söka hjälp så att andra människor får den kärlek de är värda.


Jag utmanar S att starta en blogg och skriva upp sina klappar.


En annan grej: Har precis läst ut´Flyga drake`och JÄVLAR vilken bok!!!!!!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0